Fose septice Rolex Impex

Fose Septice 

Caracteristici Fose Septice Rolex Impex

  U/M TIPURI FOSE
Nr. Persoane N 4 8 20
Debit zilnic mc/zi 0,80 1,60 3,80
Debit orar mc/h 0,08 0,16 0,38
Volum total mc 1,4 2,8 5,6
Diametrul mm 1300 1300
Inaltime gura evacuare mm 200 300
Inaltime totala(diametru+gura evac.) mm 1500 1600
Lungime mm 1100 2150

 

Montare Fose septice


Fosele septice tip Rolex, sunt fabricate de firma Rolex Impex care activeaza pe piata romaneasca de 15 ani si este o societate specializata in fabricarea si comercializarea produselor de tratare a apelor menajere reziduale, contribuind la protejarea mediului inconjurator.

Fosele septice, sunt rezervaoare etanse subterane care colecteaza totalitatea apelor menajere produse in gospodarii, elimina in buna masura materile poluante concentrate in apele uzate si asigura retinerea materiilor solide si a deseurilor plutitoare

Apele menajere intra in fosa septica printr-un dispozitiv de intrare unde urmeaza sa fie supuse proceselor de decolmataj si descompunere. Apa rezultata in urma epurarii nu este potabila. Mai exact, germenii patogeni nu sunt retinuti de fosa septica decat in proportie de 80%.

Se recomanda utilizarea de bioactivatori pentru ca cultura de microorganisme din fosa septica sa se dezvolte cat mai rapid.

Materiile solide se acumuleaza in general in primul compartiment a fosei septice unde sufera o fermentatie anaeroba bazica. Aceasta fermentatie antreneaza productia de oxid si bioxid de carbon, hidrogen sulfat si metan. La suprafata, bulele antreneaza particule de noroi care sfarsesc prin a forma o crusta. Materiile solide se depun la fundul bazinului. Gazele se elimina din fosa septica prin tubul de drenaj sau conducte de aerisire iar materiile solide se elimina prin vidanjare periodica.

Apele pluviale nu se canalizeaza spre fosa septica , nici drenurile cladirilor si nu se admite circulatia mijloacelor auto deasupra acesteia.

Durata de exploatare a unei fose septice este de pana la 35 de ani.

Montarea fosei septice de tip rolex se face in felul urmator:

  •     Se sapa o groapa care sa fie cu 10-15 cm mai adanca decat inaltimea totala a fosei septice (diametru+gura evacuare) si cu 30-50 cm mai lata decat diametrul acesteia .
  •     Se introduce pe fundul gropi un strat de aprox. 25 cm de nisip fin care se umezeste si se compacteaza.
  •     Se introduce fosa septica in groapa cu tubul de intrare spre casa.
  •     Se asigura respectarea unei inclinari minime de 2-4 % intre intrarea si iesirea din fosa septica (intre axul tubului de iesire si cel de intrare trebuie sa fie o diferenta de inaltime de minim 40 mm).
  •     Se umple fosa septica cu apa pana la jumatate.
  •     Se realizeaza legatura dintre tubul de iesire din casa si tubul de intrare in fosa septica. Daca tubul de iesire din casa este realizat se monteaza fosa septica in functie de acesta (la nivelul respectiv)
  •     Se inchid capacele de vidanjare ale fosei septice.
  •     La iesirea din fosa septica se sapa o groapa patrata din care apa sa se poata scurge in santul de drenaj. Santul de drenaj pote avea o marime variabila in functie de natura terenului (nisipos, argilos, etc.) cu latime de 30-50 cm, adancime de 30-50 cm si lungime de 1-2 m.
  •     Peste groapa se pune un gratar (sau scanduri)
  •     Se acopera fosa septica si santul de drenaj cu brazde de iarba.